Huurkraam.nl organiseert een groot aantal markten, braderieën, jaarmarkten en vlomarkten in de provincies Groningen en Drenthe.

Informatie voor marktbezoekers

vakantiemarkten-Borger-2021.jpg

update 21 juni 2021:

Helaas kregen wij van de gemeente Borger-Odoorn te horen dat de overheid heeft beslist dat vergunningsplichtige evenementen pas vanaf 30 juni mogen plaatsvinden en niet vanaf 26 juni zoals andere versoepelingen. Onze markten vallen onder deze vergunningsplichtige evenementen.

Voor ons betekent dit dat de markt van 27 juni in Exloo geen doorgang mag vinden. De gemeente heeft voor deze datum de vergunning ingetrokken. Onze eerste markt die doorgang kan vinden zal de markt van 11 juli in Exloo zijn.

update juni 2021:

Wij hebben toestemming gekregen voor het organiseren van markten in de zomer en herfst onder voorbehoud van de landelijke coronamaatregelen. Dit betekent dat de markten geannuleerd moeten worden als de overheid besluiten neemt die dit vereisen.

Kijk altijd op onze website of facebook-pagina of het evenement dat u wilt gaan bezoeken ook inderdaad doorgaat!

 

update mei 2021:

Op dit moment is er nog geen marktlijst voor 2021. Wij verwachten dat de markten in juli weer plaats mogen vinden en hebben dan ook diverse vergunningen voor braderieën en vlomarkten aangevraagd. Maar pas als wij een toezegging of een vergunning van de gemeente hebben zullen wij de marktlijst publiceren en is inschrijven mogelijk. Wij willen voorkomen dat wij markten weer moeten afgelasten omdat er geen toestemming voor de betreffende markt komt.

update april 2021:

In de provincies Groningen en Drenthe is door de veiligheidsregio een verbod om evenementen te organiseren tot in ieder geval 1 juni. Maar de laatste berichten zijn dat de overheid eventueel vanaf juli evenementenweer toe wil staan. We gaan ervan uit dat er deze zomer weer markten zullen zijn. Mocht er toestemming komen dan zullen wij de agenda zo snel mogelijk online zetten, de voorbereidingen hiervoor zijn klaar. Wij hopen jullie in goede gezondheid op onze markten te mogen begroeten.

update februari 2021:

Helaas hebben wij nog geen toestemming om in 2021 markten te organiseren.

update zomer 2020:

In de afgelopen periode hebben wij al onze markten geplaatst op verzamelsites met markten (zoals meukisleuk.nl, drenthe.nl, hollandsemarkten.nl, marktenmarkten.nl, hollandmarktland.nl, uitzinnig.nl, vanplan.nl, vlooienmarktkalender.nl, verzamelaars.net, demarktagenda.nl, uit.groningen.nl, gowiththevlo.nl demarktagenda.nl, tedoen.nl, bezoekhetnoorden.nl, eropuitineigenland.nl, evenementenkalender.nl). Kijk echter altijd op onze website/facebook of het evenement dat u wilt gaan bezoeken ook inderdaad doorgaat!

Huurkraam.nl-Exloo12-22april2019.jpg


Wilt u een keer op onze vlomarkt staan?

Zolder opgeruimd of heeft u overtollige gebruikte spullen? Laat deze niet verloren gaan, maar gun ze een tweede leven. U bent van harte welkom op één van onze vlomarkten!

5 meter grondplaats € 10,=
kraam met 5 meter grondplaats € 25,=

Reserveren voor grondplaats is in coronatijd wel nodig. Indien u een kraam wenst, dan graag reserveren via de website. Op de vlomarkt mogen uitsluitend gebruikte goederen worden verkocht.

Bent u hobbyist en wilt u uw zelfgemaakte product op onze braderie verkopen? Ook dat is mogelijk!

kraam met 4 meter grondplaats € 25,=

 

Bij een markt in concrete zin kunnen we verschillende varianten onderscheiden:

Weekmarkten

Weekmarkten zijn wekelijks terugkerende markten, van oorsprong ingesteld door de gemeente waarin deze markten plaatsvinden. U vindt hier een mix van food en non-food voor dagelijks gebruik.

Jaarmarkten

Jaarmarkten zijn van oorsprong ook ingesteld door de gemeente waarin deze markten jaarlijks plaatsvinden. Tegenwoordig worden markten die jaarlijks terugkeren op een vaste datum of een vaste dag in een bepaalde maand ook met de term jaarmarkt aangeduid. De jaarmarkt is een aanvulling op de lokale middenstand. U vindt hier een uitgebreider assortiment dan op weekmarkten, vaak aangevuld met enkele standwerkers.

Braderieën

Braderieën zijn van oorsprong markten waarbij winkeliers voor hun winkel op de straat via een kraam hun artikelen in de uitverkoop mochten aanbieden. Tegenwoordig wordt elk dorpsfeest opgefleurd met een braderie, waarbij de deelnemende winkeliers in zijn algemeenheid in de minderheid zijn. Er zijn veel ambulante handelaren (kooplieden) die niet anders doen dan op braderieën staan.

Themamarkten

Themamarkten zijn markten die een bepaald thema uitdragen zoals boekenmarkten, antiekmarkten, kerstmarkten, enz. Op deze markten staan zowel professionele handelaren als hobbyisten en verzamelaars.

Vlomarkten

Vlomarkten zijn markten waarbij gebruikte artikelen of onderdelen te koop worden aangeboden. Meestal zijn de standhouders particulieren die bijvoorbeeld hun garage of zolder opruimen. Vaak vinden uitstallingen plaats op een kleed op de grond, maar men kan ook een kraam gebruiken. Wilt u eens op één van onze vlomarkten staan dan bent u van harte welkom! U hoeft niet vooraf te reserveren. Kijk voor informatie onder de knop standplaatshouders.

Standwerkersconcours

Als u bij een markt de term "standwerkersconcours" tegenkomt wil dit zeggen dat er een officiële wedstrijd op de markt plaatsvindt van standwerkers die op humoristische wijze al pratend een bepaald artikel verkopen. Zo'n wedstrijd telt mee voor de jaarlijks te behalen titel "standwerker van het jaar". Vaak zorgen standwerkers voor een vrolijke noot en een gezellig sfeer op de markt.